29 martie 2011

Muschiulet de porc cu legumbre gratinate

 Da , "legumbre" , o denumire generica acordata de spanioli legumelor precum lintea , fasolea , garbanzos ( naut ) , morcovi , etc.
 Dupa o vacanta petrecuta in Spania am ramas placut surprins de alimentatia sanatoasa practicata de spanioli , de fizicul lor bine proportionat . Rar mi-a fost dat sa vad persoane cu burtile atarnand peste cureaua pantalonilor , singurele de acest gen vorbind de cele mai multe ori....româna.
 Garbanzos-ul ( nautul ) este un aliment des folosit de spanioli , cu peste 70 % continut de fibra alimentara ceea ce-l face ideal in dietele de slabire.Poate fi folosit atat fiert , stropit cu ulei de masline si zeama de lamaie cat si gatit ca  fasolea , ciorba sau scazuta .
 Pentru reteta de mai jos avem nevoie de :
 ingrediente :1 conserva de naut fiert
1 conserva de mazare
2-3 morcovi medii taiati rondele
1-2 ardei grasi taiati la 2-3 cm
125 ml ulei de masline
1 cana de apa
sare,piper
1 bucata muschiulet de porc
preparare :
Ungeti tava cu o parte din uleiul de masline , asezati legumele si muschiuletul in tava iar cu restul de de ulei ungeti bucata de carne. Asezonati dupa gust  si adaugati  putina apa in tava dupa care dati la cuptor.Din cand in cand luati cu lingura din sosul format si stropiti bucata de muschiulet iar legumele le amestecati usor pentru a se gratina uniform .Va urez pofta mare !


15 comentarii:

Rosita Vargas spunea...

Que rico plato a la parrilla se ve sabroso y las legumbres tostadas una delicia,me encantó además es muy saludable de esta forma,cariños y gracias por entrar a mi blog,el tuyo es muy bueno y de mucho aprendizaje, abrazos.

Claudia Hernández spunea...

Qué rica receta, muy sana, además.
Saludos

admin spunea...

:) besitos !

Duxa spunea...

Olá Agradeço a tua visita, que aspecto delicioso!
Beijos;)

Dione Pereira Zardin spunea...

Olá parabéns pelo blog. Lindoooooo. Gostei das sugestões dos alimentos. Vou experimentar as receitas. Agradeço a visita. Sucesso!

Elena spunea...

Che buone le ricette straniere, c'è sempre da imparare e scoprire nuovi gusti!

Alda e Mariella spunea...

Davvero una bella ricetta, complimenti!

Sere spunea...

Querida, no sè en que idoma escribirte, si en espanol o ingles. Tu receta es maravillosa, me gusta mucho!!!

admin spunea...

Es en rumano .Un grande besito !

Nel cuore dei sapori spunea...

Interessante questa ricetta,molto ricca di sapori,complimenti!

marifra79 spunea...

Davvero una gran bella preparazione sai! A casa ti ringrazierebbero tanto! Un abbraccio e buonissima giornnta

Tânia spunea...

Olá agradeço a tua amável visita no meu blog, adorei a combinação que fizeste ,vou fazer, beijinhos

xunandinha spunea...

Olá, sou eu novamente agora com o nome certo eu sou a xunandinha e não a Tania, é que a minha filhota esteve a brincar com uma amiga no computador e a amiga para entrar num jogo colocou a chave dela e não fechou sessão ,eu abri e por vezes o meu computador já não me pede e olhe postei com a identidade de TÂNIA, ME DESCULPE, beijinhos

Acky spunea...

Photo looks great but I don't understand ...I'm italian but it seems not spanish... I tought it was! Very nice dish anyway!

nicu spunea...

mmm ce placere!!! ah asta da opera de arta. sincer as da toti banii castigati al partidele de analiza sportiva pentru o sotie care sa poata gati asemenea delicii doar pentru mine)