8 martie 2012

Minunatii in gradina ta

 In calatoria mea facuta in Spania am avut ocazia sa gasesc fructe si legume pe care nu le-am vazut la noi in marile marketuri in zona de fructe sau legume exotice.Odata cu revenirea in tara am avut marea placere sa descopar pe okazii la userul "stepfan" multe din minunatiile intalnite in calatorie si chiar seminte de produse diferite si foarte interesante,majoritatea pretandu-se pentru cultivarea pe teritoriul tarii noastre.



De exemplu , "stepfan" comercializeaza "tomatillo purple" o leguma din familia tomatelor dar cu un gust mai puternic,acrisor si acid ,nelipsita din celebrul sos mexican salsa.






De asemenea , "stepfan" are la vanzare foarte multe soiuri de rosii galbene , negre , ridichii "pepene" , vinete albe , vinete "violeta de firenze" dovleac "spaghete" , cirese de pamant, morcovi "purple dragon" si multe altele.





Dar artileria grea abia acum incepe , semintele de ardei iute . Cine-i gurmand adevarat nu se poate sa nu urmareasca emisiunile de pe travel&living unde sunt prezentate retete de pe tot mapamondul si unde apar inevitabil ardeii "jalapeno early" , "cayenne long slim" ,"habanero orange" si multe alte soiuri , minunatii pe care va las pe dvs. sa le descoperici aici .





vinete violeta de firenze
















cayenne long slim










jalapeno early








ridiche pepene

Un comentariu:

Giancarlo spunea...

un felice week end per Te....ciao